نمونه سوالات استخدامی بهداشت محیط
بیمارهای منتقله توسط آب و مواد غذایی - سایت بهداشت محیط ایران
سایت بهداشت محیط ایران
بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

بیمارهای منتقله توسط آب و مواد غذایی




بیمارهای منتقله توسط آب و مواد غذایی :



بیماریهای ناشی‌ از مصرف‌ غذا یا آب‌ آلوده‌، یکی‌ از شایع‌ترین‌ مشکلاتی‌ است‌ که‌ مسافران‌ را مبتلا می‌کند. با اتخاذ راهکارهای‌ احتیاطی‌ زیل، می‌توان خطر این‌ بیماریها را کاهش‌ داد: 
- دستان‌ خود را پس‌ از استفاده‌ از توالت‌ و قبل‌ از مصرف‌ غذا بشویید. 
- از مصرف‌ غذایی‌ که‌ در جای‌ گرم‌ نگه‌ داشته‌ شده‌ است‌، خودداری‌ کنید. 
- از خوردن‌ سبزیجات‌ خام‌، سالاد، صدف‌ یا بستنی‌ پرهیز کنید.
- تمام‌ میوه‌ها را پوست‌ کنده‌ میل‌ کنید.
- اگر در مورد بی‌خطر بودن‌ آب‌ آشامیدنی‌، ذره‌ای‌ شک‌ دارید، آب‌ را بجوشانید یا آن‌ را با قرص‌های‌ گندزدا استریلیزه‌ کنید و یا از آب‌های‌ آشامیدنی‌ که‌ در بطری‌های‌ در بسته‌ عرضه‌ می‌شوند، استفاده‌ کنید.

بیماری: اسهال‌ مسافران‌ 
- توسط‌ غذا یا آبی‌ که‌ با یکی‌ از چندین‌ میکروب‌ بیماری‌زا آلوده‌ شده‌ باشد، منتقل می‌شود. 
- تشخیص‌: تهوع‌ و استفراغ‌، اسهال‌، درد شکم‌ 
- ا-قدام درمانی: جبران‌ مایعات‌ از دست‌ رفته‌، رعایت‌ دقیق‌ اصول‌ بهداشتی‌ برای‌ پیشگیری‌ از انتشار عفونت‌، مراجعه‌ به‌ پزشک‌ (در صورت‌ پایدار شدن‌ علایم‌)

بیماری: هپاتیت‌ A - از طریق‌ آب‌ یا غذای‌ آلوده‌ منتقل می‌شود. انتقال‌ عفونت‌ (به‌ ویژه‌ در موارد پایین‌ بودن‌ سطح‌ بهداشت‌) می‌تواند فرد به‌ فرد باشد. امکان‌ حفاظت‌ فرد از طریق‌ واکسیناسیون‌ وجود دارد. 
- تشخیص‌: درد شکم‌، افزایش‌ درجه‌ حرارت‌ بدن‌، زرد شدن‌ سفیدی‌ چشم‌ها (یرقان‌) و پوست‌ بعد از گذشت‌ چند روز 
- اقدام درمانی: مراجعه‌ به‌ پزشک‌، کاهش‌ تب‌ (اما استامینوفن‌ ندهید). 
- رعایت‌ دقیق‌ اصول‌ بهداشتی‌ برای‌ پیشگیری‌ از انتشار عفونت‌

بیماری: وبا 
- از راه‌ آب‌ آلوده‌ منتقل می‌شود و می‌تواند منجر به‌ کاهش‌ آب‌ بدن‌ تا حد مرگ‌ شود. 
- تشخیص‌: اسهال‌ شدید، ضعف‌ و کاهش‌ آب‌ بدن‌، تهوع‌ و استفراغ‌ 
- اقدام درمانی: مراجعه‌ فوری‌ به‌ پزشک‌، جبران‌ مایعات‌ از دست‌ رفته‌ 
- رعایت‌ دقیق‌ اصول‌ بهداشتی‌ برای‌ پیشگیری‌ از انتشار عفونت‌





سایر مطالب در مورد بیمارهای منتقله توسط آب و مواد غذایی


بیماری های منتقله توسط آب


بیماریهای منتقله از راه آب و غذا


دستور العمل بیماریهای منتقله از آب و غذا


برنامه های اداره بیماریهای منتقله از آب و مواد غذائی و عفونت های بیمارستانی


برنامه های بهداشت مواد غذایی در بیماریهای منتقله از آب و غذا


طغیان بیماری های منتقله از موادغذایی






جهت دانلود تولبار سایت بهداشت محیط ایران روی تصویر زیر کلیک کنید






(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)