سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پاورپوینت تقلبات در گوشت و فرآورده های گوشتی و دامی

تقلبات در گوشت و فرآورده های گوشتی و دامی

پاورپوینت تقلبات در گوشت و فرآورده های گوشتی و دامی

فرمت: PPT تعداد صفحات: 32

 

مقدمه:

به دلیل اینکه مواد غذایی دارای کاربرد عمومی هستند و همواره مشتری زیادی دارند، گاهی افراد سودجو و متقلب به فکر استفاده از بازار پرفروش و پر رونق آن می افتند و برای کم کردن هزینه های تولید و به دست آوردن ثروت های باد آورده، به تقلب های عجیب و غریب دست می زنند و از این راه سلامت مردم را به خطر می اندازند.

تقلب در مواد غذایی به شکل های مختلفی صورت می گیرد که مهم ترین آنها برابر قانون مواد خوردنی و آشامیدنی عبارتند از:

  1. عرضه یا فروش جنسی به جای جنسی دیگر
  2. مخلوط کردن مواد قلابی به مواد غذایی ، به قصد سوء استفاده
  3. عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در مواردی که تعیین فرمول و رعایت استاندارد الزامی است.
  4. فروش و عرضه ی جنس فاسد یا عرضه ی جنسی که تاریخ مصرف آن گذشته باشد.
  5. استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیر مجاز
  6. کم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده ی غذایی؛ مانند گرفتن چربی شیر و اضافه کردن آب به آن

انواع تقلبات

تقسیم‌بندی انواع تقلب:

یکی از انواع تقسیم بندی تقلب ها در مواد غذایی به صورت زیر است:

تقسیم‌بندی انواع تقلب در مواد غذایی براساس میزان خطر آن برای مصرف‌کننده به دو صورت خطرناک و کم‌خطر تقسیم می شود.

تقلب‌هاى خوراکى شامل کارهاى زیادى است؛ مانند: مخلوط کردن، دزدیدن، عوض کردن، پنهان کردن کیفیت، فروختن مواد فاسد، عوض کردن برچسب یا چسبانیدن برچسب عوضی، و افزودن مواد سمی.

بعضى اشکال تقلب براى سلامتى زیان‌آور است؛ ولى در بیشتر موارد تقلب در خوراکى‌ها بیش از آنچه اهمیت بهداشتى داشته باشد زیان اقتصادى دارد، مانند افزودن آب به شیر

1- ترکیب شیمیایی:

  • رطوبت بالاتر از حد مجاز
  • کربوهیدرات بالاتر از حد مجاز
  • چربی بالاتر از حد مجاز
  • خاکستر بالاتر از حد مجاز

2- استفاده از رنگ های غیر مجاز: استفاده از رنگ های آلوده یا با کاربرد صنعتی

3- افزودن امعاء و احشاء به فرآورده گوشتی: مانند غضروف شفاف و بافت پیوندی

4- استفاده از بافت های غیر مجاز مانند: پستان، طحال، سنگدان مرغ، ریه ، معده، روده، بافت چربی و گوشت کله

5- بار میکروبی ناشی از استفاده از خمیر مرغ: عدم رعایت موازین بهداشتی در تهیه خمیر مرغ و استفاده از مرغ با کیفیت پایین

6- نیتریت در فرآورده های گوشتی

  • کمک به تشکیل رنگ و طعم بهتر، مقابله با برخی میکروارگانیزم ها، خاصیت آنتی اکسیدانی
  • خطر تشکیل نیتروزآمین در فرآورده و بدن
  • خطر سرطان زایی و تشکیل تومور

7- تقلب در نوع گوشت مصرفی برای تهیه فراورده

  • استفاده از گوشت های ارزان قیمت به جای گوشت های گران قیمت
  • استفاده از گوشت های غیرحلال

ادامه مطلب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید:

  • اهمیت مبارزه با تقلبات
  • روش های تشخیص سلامت فرآورده های گوشتی
  • تقلب در گوشت قرمز
  • نحوه خرید انواع گوشت و از جمله گوشت چرخ کرده آماده
  • گوشت چرخ کرده و همبرگر معمولاً از کدام قسمت لاشه تهیه می شود؟
  • تقلبات گوشت چرخ کرده
  • راه شناسایی تقلب در گوشت چرخ کرده
  • طبقه‌بندی رنگ‌ های مواد غذایی
  • طرز تشخیص رنگ‌های مجاز و غیرمجاز
  • تقلب در ماهی، مرغ و تخم مرغ




فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 32 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.