سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

تفسیر نتایج آنالیزهای آب و فاضلاب بر اساس استانداردها

تفسیر نتایج آنالیزهای آب و فاضلاب بر اساس استانداردها

تفسیر نتایج آنالیزهای آب و فاضلاب بر اساس استانداردها

فرمت: PPT تعداد صفحات: 44

تعریف آب آشامیدنی:

آبی است که ویژگی های فیزیکی، شیمیای، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی را در کوتاه مدت یا دراز مدت برای سلامت انسان ایجاد نکند.

تفسیر نتایج آب و فاضلاب باید بر اساس استانداردها و رهنمودها توسط کارشناسان صورت گیرد.

تعریف استاندارد: استاندارد مجموعه ای از ضوابط، معیارها، ارقام و تعاریف است، که حدودی برای آن مقرر گردیده و اجرای آن الزام دارد.

انواع استاندارد:

الف) اولیه

ب) ثانویه

برقراری ضوابط و استانداردهایی در خصوص کیفیت آب آشامیدنی به منظور ارتقاء سطح بهداشت و پیشگیری از بیماریها ضروری است. بنابراین سازمان جهانی بهداشت، مؤسسات ملی و منطقه ای حدود مجازی را مقرر کرده اند تا با بکارگیری آنها کیفیت آب آشامیدنی مورد بررسی قرار گیرد.

برطبق تبصره 2 ماده 3 آئین نامه بهداشت محیط: کلیه سازمانها و مؤسسه های دولتی و خصوصی تأمین کننده آب آشامیدنی عمومی موظف به رعایت همه ضوابط و معیارهای بهداشتی اعلام شده توسط وزارت بهداشت می باشند.

استاندارهای کنترل کیفی آب آشامیدنی

  • استاندارد ملی 1011 : آب آشامیدنی – ویژگی های میکروبیولوژی
  • استاندارد ملی 1053: آب آشامیدنی – ویژگی های شیمیایی و فیزیکی
  • استاندارد ملی 11203 : استخرهای شنا – الزامات عمومی
  • استاندارد ملی 6267: آب آشامیدنی بسته بندی شده – ویژگی های میکروبیولوژی
  • استاندارد ملی 6694 : آب آشامیدنی بسته بندی شده – ویژگی ها
  • استاندارد ملی 2441: ویژگی های آب های معدنی طبیعی قابل شرب
  • استاندارد ملی 4403:ویژگی های باکتریایی آب معدنی طبیعی

پارمترهای شاخص کیفیت آب

BACTERIA. Bacteria, viruses and parasites in water can cause disease. The coliform bacteria test indicates the possible presence of disease causing bacteria from human or animal waste.

NITRATE. A form of nitrogen that can dangerously reduce the amount of oxygen in the blood of infants under six months old and may also harm the unborn. Nitrate is a common contaminant from fertilizers, septic systems and animal wastes. It often indicates the presence of other contaminants.

LEAD AND COPPER. Lead and copper can be leached into water from pipes or solder and can represent a significant health threat.

ALKALINITY. Measurement needed to determine corrosivity.

CHLORIDE. High concentrations often indicate contamination from a septic system, fertilizer, landfill or road salt.

CONDUCTIVITY. Measures the ability of water to conduct an electrical current; can be used to signal the presence of contaminants.

CORROSIVITY INDEX. A combination of several tests that indicates the tendency for water to corrode plumbing, or for lime deposits to form in pipes.

HARDNESS. Helps determine the need for water softening; also influences corrosivity.

pH. Indicates water’s acidity and helps determine if water will corrode plumbing.

استاندارد ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی

استاندارد ملی 1011: به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیسم های بیماریزا مانند آنتروویروس های انسانی، تک یاختگان بیماریزا، کرم ها و ارگانیسم های آزاد زیر باشد.

حد مجاز در 100 میلی لیتر

نوع باکترینوع آبردیف

منفی

اشریشیاکلی یا کلیفرم گرماپایکلیه آبهای اشامیدنی1
منفیاشریشیا کلی یا کلیفرم گرماپایآب تصفیه شده برای استفاده در سیستم توزیع

2

منفیاشریشیا کلی یا کلیفرم گرماپایآب تصفیه شده موجود در سیستم توزیع

3

 میکروارگانیسم های نشانگر (شاخص)

اشریشیاکلی (E.Coli) به عنوان میکروارگانیسم نشانگر، برای آلودگی مدفوعی انتخاب شده است، اگر چه کلیفرم های گرماپای نیز به عنوان یک متغیر مورد آزمایش قرار می گیرند. وجود این باکتری ها در آب نشان دهنده ناکافی بودن فرایند تصفیه و همچنین آلودگی متناوب و اخیر آب با مدفوع انسان و حیوان می باشد

کلیفرم های گرماپای به غیر از اشریشیاکلی از طریق آب های آلوده با فاضلاب صنعتی، گیاهان در حال فساد و خاک می توانند وارد آب شوند.

در تعیین منشاء آلودگی آب با مدفوع و ارزشیابی کارایی گندزدایی آب از آنتروکوک های مدفوعی و کلستریدیوم های احیاء کننده سولفیت نیز می توان به عنوان یک نشانگر اضافی استفاده کرد.

در بررسی ویژگی های با کتریولوژی آب  باید توجه کرد که :

  • میزان کدورت آب نباید بیشتر از 5 واحد کدورت نفلومتری (NTU) باشد. در آب های صاف سازی شده کدورت نباید از یک واحد کدورت نفلومتری (NTU)
  • میزان pH بین 6/5 تا 9
  • میزان کلر باقیمانده پس از حداقل نیم ساعت تماس در شرایط عادی (در انتهای شبکه آبرسانی) باید بین 0/5 تا 0/8 و در شرایط همه گیری بیماری های روده ای یک میلی گرم در لیتر باشد.

استاندارد ویژگی های فیزیکی شیمیایی آب آشامیدنی

استاندارد ملی 1053: با توجه به تغییرات، مقررات و رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت در سال 2008 استاندارد فوق بازنگری و در تاریخ 88/12/11 مورد تصویب قرار گرفت. در این تجدید نظر برخی از پارامترها اضافه، بعضی حذف شده اند و برخی نیز تغییر نموده اند. این استاندارد مشتمل بر 11 جدول و 3 پیوست اطلاعاتی می باشد.

ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید

  • ویژگی های بهداشتی آب استخرهای شنا
  • ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب استخرهای شنا و آبهای بسته
  •  ویژگی های فیزیکو شیمیایی آبهای معدنی طبیعی قابل شرب
  • ویژگی های باکتریایی آب معدنی طبیعی
  • نمونه برداری و تعداد نمونه مورد آزمون
  • استاندارد خروجی فاضلاب ها
  • و …





فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 44 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.